طریقه اتصال کابل های دیتا و پاور مادربرد در تعمیرات کامپیوتر

اتصال کابل های دیتا و پاور

همان طور که در مباحث قبل گفته شد اکثر مادربرد ها از دو کابل ریبون چهل پینی برای درایور های IDE و یک کابل سی و شش پینی برای درایو های فلاپی تشکیل شده اند به همراه مادربرد های که جدیدا تولید می شود حداقل یک و یا هر دو تا از کابل های چهل پینی در واقع هشتاد سیم و یک کانکتور آبی دارند. چون کانکتور ها اسلات شده اند پس در یک جهت نصب میشوند و اگر این چنین نبود با نگاه به خود ریبون , میبینیم که یک سیم رنگی است بنابراین آن سیم باید به پینی که با یک لیبل گذاری شده و یا با یک پیکان روی درایو و مادربرد علامت گذاری شده وصل شود.

برای نصب فلاپی درایو آن را در یک درایو سه پینی اکسترنال قرار می دهیم و مانند درایوهای نوری ممکن است نیاز به برداشتن کاور و سطح پانچ باشیم و آن را با دو پیچ سفت میکنیم و اگر تنها یک کابل با هشتاد سیم داشته باشیم با وصل کردن سر آبی آن به پورت IDD فلاپی درایو را محکم میکنیم. متخصصان تعمیرات کامپیوتر بر این باورند که با نگاه به بقیه کانکتور ها حتما یکی را به عنوان مستر برچسب گذاری کرده باشند و آن را به هارد درایو مستر وصل میکنیم و در صورتی که دارای دو هارد درایو باشیم کانکتور آخری را به درایو مستر  و کانکتور میانی را به slave  وصل میکنیم و همین کار را برای درایو های نوری دوباره انجام میدهیم. آنها را به پورت IDD  دوم وصل میکنیم. کابل فلاپی درایو دارای یک گره در انتهایش هست که آن قسمت را به کانکتور سی و شش پینی فلاپی درایو وصل میکنیم و اطمینان حاصل می کنیم که محل قرار گرفتن کابل رنگ شده را با تون های مارک دار رعایت کرده ایم و سر دیگر کابل را به اسلات روی مادربرد وصل میکنیم.
در تعمیرات کامپوتر باید به این نکته دقت کنید که هنگام اتصال قطعات IDE از اتصال درایو های با سرعت بالا با درایو های با سرعت پایین اکیدا خودداری کنید مثلا اگر یک جفت هارد درایو در دستمان باشد که یکی از آنها brand-new ATA/100 و دیگری یک درایو قدیمی باشد هر هنر جوی علاقمند به تعمیرات کامپیوتر باید توجه کند که این دو درایو را در کنال های جداگانه نکه داری کند زیرا سرعت انتقال پایین تر درایوی که قدیمی است میتواند مزایای درایو جدید را خدشه دار کند.
اکنون نوبت پاوردهی به درایو ها رسیده است با نگاهی سر انگشتی به سیم های بیرون زده از پاور دو نوع کانکتور را میبینیم که کانکتور های بزرگتر برای درایو های نوری و هارد درایو ها در یک جهت باریک قرار دارند کانکتور های کوچکتر که آنها نیز در یک جهت میباشند برای فلاپی درایو ها هستند در تعمیرات کامپیوتر بعد از نصب قطعات اصلی نوبت به نصب کارت های expansion می رسد همان طور که قلا کارت گرافیک AJP را برای تست بهبود کارایی اجزای اصلی وصل کرده ایم و به احتما زیاد کارت های PCI و کارت های صدای دیگری داریم که لازم است آنها را در اسلات های سفید رنگ PCI  وصل کنیم در تعمیرات کامپیوتر هنگامی که چیپ Audio  مادربرد Onboerd باشد و ما علاقمند به نصب کارت صدا باشیم میتوانیم از طریق برنامه بایوس ستاب Audio مادربرد را از بین ببریم.

اشتراک گذاری این پست
فیس‌بوک
توییتر
لینکدین
واتساپ